0° C

Често задавани въпроси

Как мога да отслабна завинаги?


Преди всичко трябва да се храните природосъобразно и да увеличите физическото натоварване. Ако положението е сериозно редно е да се консултирате със специалист диетолог. Желателно е да съчетаете аеробни и силови тренировки. Във фитнес залите може да се постигне оптимално аеробно натоварване, чрез използване кардио-уредите. При това трябва да се наблюдава пулса, за да се следи сърдечната дейност.

Колко пъти седмично трябва да ходя на фитнес?


Тренировките Ви трябва да са не по-малко от 2-3 пъти седмично. Постоянството ви в залата ще даде като резултат едно по-добро здраве, сила, издържливост, красота, тонус както и самочувствие!

Защо е необходима загрявката?


Загрявката е комплекс от упражнения, които способстват за подобряване на кръвообращението и съответно на притока на кръв към мускулите и за повишаване на еластичността на сухожилията. Това представлява своеобразна подготовка на всички системи на организма за повишено натоварване. По този начин загрявката предпазва от травми и дискомфорт.

Трябва ли да се храним преди тренировка?


Желателно е да се приеме лека храна, защото ако е понижено нивото на захар в кръвта (хипогликимията) при натоварване може се появят симптоми на отпадналост, гадене, световъртеж, загуба на съзнание. Храненето трябва да е около 2 часа преди тренировка, лека храна, например: плодове, зеленчукова салата, обезмаслена извара, кисело мляко.

Колко време трябва да си почиваме между упражненията?


Между 30 секунди и 3 минути. Това ще даде достатъчно време на тялото ви да изхвърли генерираните токсините и да ви освежи. Не бива да се бавите повече от това, защото ще загубите ритъм.
Varna Fitness Model