-6° C

Упражнения след операция от дискова херния

3 съобщения - 2759 прегледа
14.10.09:

Здравейте! Реших, че вече трябва малко от малко да започна някакви фитнес упражнения или било то само упражнения. От операцията мина вече година и половина и мисля, че вече имам нужда от някакво натоварване. Бихте ли ми препоръчали някоя фитнес зала или инструктор, който може да ми помогне. Благодаря ви предварително.

преди повече от 2 години от Ankata
14.10.09:

Здравей, аз имам също такъв проблем въпреки че не съм опериран. Обикновено проблемите идват  през зимата, когато времето захладнее, причината е до колкото ми е известно в ниските температури и съответно високото атмосферно налягане.

Препоръчано ми е да правя физиотерапевтични упражнения, които представляват около 10 различни вида натоварвания на мускулите на кръста и гърба. Добре е да ти ги покаже някой физиотерапевт или да се запишеш на такива посещения и намясто да ги научиш. Трябва да потвърдя, че имат много добро действие и са последна надежда когато има по-силни болки.

И не на последно място - плуването в басейн с не много гореща минерална вода също помага за поддържане на формата на мускулите и добрата форма при такива състояния.

Успех!

преди повече от 2 години от triers
14.10.09:

triers, благодаря ти, че се отзова толкова бързо. Ще се възползвам от твоите съвети!

преди повече от 2 години от Ankata